Facebook Like på blogg.uit.no

Nå kan du legge til en “Facebook Like”-knapp på bloggen din. Hvis de som besøker bloggen din er innlogget på Facebook kan de klikke “Like” på innlegg og sider de liker. Dette vil også vises i deres nyhetsstrøm på Facebook. Under videoen ligger tekst-howto.

 1. Logg inn med din AD-konto på https://blogg.uit.no/wp-login.php
 2. Klikk på Dashboard->My Sites
 3. Klikk på Dashboard under din blogg
 4. Klikk på Plugins
 5. Finn Easy Facebook Like Button på listen
 6. Klikk på Activate under Easy Facebook Like Button
 7. Gå til bloggen din og sjekk at Facebook Like knappen er lagt til under hvert innlegg eventuelt på en side

7 thoughts on “Facebook Like på blogg.uit.no”

 1. Ingeborg Østrem Hellemo

  Datapunkt:
  – Opera 10.10 på FreeBSD. Virker ikke. Dvs det kommer opp “Ola Olsen liker dette”, men etter reload av sida er det borte.
  – Firefox 3.0.19 på samme maskin. Virker. Med mouse-over får man også valg om å legge det ut i nyhetsstrømmen med kommentar.

 2. Facebook Like knappen er en IFrame med kilde hos facebook.com. Lite vi kan gjøre med mangel på funksjonalitet ved bruk av de forskjellige nettleserene.

  Hos meg fungerer mouse-over i FF på Win7, men ikke i Chrome.

  1. Ingeborg Østrem Hellemo

   Nettopp. Og da nytter det vel heller ikke å sutre at man ikke får se hvem de “5 andre liker dette” er.

   Det var med andre ord ikke den mest stødige varianten av Facebook-påbygg jeg har sett.

 3. Hvis du er logget inn på Facebook så skal du kunne se hvem av dine venner som evt liker posten. Er man ikke logget inn vil man bare se et tall. Tror ikke dette er en begrensning i tillegget/plugin’en, men noe som Facebook kontrollerer. Regner med de fleste plugins baserer seg på denne: http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like

  Kom gjerne med tips hvis du kommer over bedre Facebook Like plugins.

  1. Ingeborg Østrem Hellemo

   Nei, jeg har dessverre ikke noen bedre forslag til plugin.

   Det jeg observerer er at i alle mine browsere og OS (har i tillegg testet Chrome og Explorer til Win7) så har jeg to stykker som liker linken i Facebook, mens i WordPress er det ramset opp 2 navn og 6 andre (som jeg ikke får se) og jeg får se 4 avatarer. Dette når jeg er logget inn i Facebook i samme browser. Jeg vet ikke om de som “liker” har gjort dette via Facebook eller direkte i WordPress.

   Dersom dette bare gjelder meg er det selvfølgelig ikke noen issue, jeg bare mistenker at denne plugin-en virker såpass tilfeldig at den kan bli til irritasjon for flere.

   1. Den fungerer faktisk slik den skal.

    Meeen, jeg har funnet en “feil/feature”. Vi bruker SSL under autentisering og administrering, men det fungerer også på de vanlige sidene. Dermed vil den samme posten kunne vises både med https og med http. Facebook opplever dette som to forskjellige sites…

    1. Har nå lagt inn en plugin som redirigerer https til http. Selvfølgelig gjelder dette ikke ved innlogging og på administrasjonssidene. Safety first!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top