Om tjenesten

blogg.uit.no gir alle ansatte og studenter ved Universitetet i Tromsø mulighet til å opprette en personlig blogg.

Ansvaret for den tekniske driften ligger hos Seksjon for tjenester og applikasjoner ved Avdeling for IT.

Vi gjør oppmerksom på at gjeldende reglement for ansatte og studenter også omfatter blogg.uit.no. Legg særlig merke til punkt 7.0 (Sømmelig bruk) i “Retningslinjer for bruk av Universitetets IT-ressurser”.

Dette får du:

  • url/adresse på formen https://blogg.uit.no/brukernavn
    Opprettelsen av blogger er automatisert og man kan derfor ikke velge adresse selv. Dette må ikke forveksles med navnet på bloggen din, som du selvsagt får velge helt selv. Navnet kan også endres når som helst.
  • 100MB lagringsplass
    I 2010 er ikke 100MB spesielt mye, men blogg.uit.no skal ikke være en lagringstjeneste eller et bildegalleri. Bruk de eksisterende løsningen som finnes på nettet (flickr, YouTube, Vimeo, slideshare etcetc) så skal vi sørge for å tilby plugins som lar deg vise dette på din blogg.
  • Tilgang på utvalgte plugins og themes
    For å kunne tilby best mulig tilgjengelighet og sikkerhet kan vi dessverre ikke tillate at brukerne installerer plugins og themes selv. Derimot tilbyr vi å gjøre dette for deg så kom gjerne med forslag på konkrete plugins. Sannsynligheten er stor for at vi vil hjelpe deg.

Hvis du har andre krav til en blogg-tjeneste, eller ikke ønsker en blogg direkte knyttet til UiT, finnes det mange gode gratistjenester på internett. De to mest kjente er kanskje wordpress.com og blogger.com. Det finnes også flere norske sider, som du vil lett finne ved å bruke en søkemotor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top