Største utfordring til nå

Bankkonto.

Av alle uventede utfordringer så har det å få seg en svensk bankkonto vært den største. I ly av “due dilligence” forventer de svensk lønn (jeg mottar fortsatt lønn fra Norge) for å opprette konto, selv om jeg bare skal betale regninger. For å gjøre det enda mer provoserende stiller de jeg har snakket med seg nokså uforstående til hvorfor jeg skulle ønske å ha en svensk bank, snakk om å gjøre seg selv overflødig. SEB og Handelsbanken viste seg i så måte å være fullstendig ubrukelige.

Løsningen ser ut til å bli Danske Bank, som har filialer i de tre skandinaviske landene og tilbyr cross-border konto. Det hørtes fantastisk ut, inntil det viste seg at Danske Bank Sverige må sende meg papirer (!) til min norske adresse (som videresendes til Sverige), for så at jeg skal sende de tilbake til Danske Bank Sverige. Så her snakker vi altså om flere uker med venting før vi får en bankkonto på plass.

Vi klarer oss nok, men det får meg til å tenke på de som kommer fra mindre organiserte land og skal prøve å etablere seg: det må fremstå komplett umulig.

Comments are disabled for this post