Siste dag i Uppsala

Seks måneder er gått, og det er på tide å dra hjem til Norge. Vi har hatt det veldig bra her i Uppsala, med mye bra vær, god familietid og jevnt over gode forhold.
Faglig har jeg hatt bra utbytte av å være her. Jeg har blitt tryggere på beregningskjemi og har også fått utvidet mitt eksperimentelle repertoar. Det har vært produktivt også, vi har konkrete planer om seks artikler med data fra oppholdet mitt her. Til høsten har jeg fått en forlengelse av kontrakten min fra forskningsrådet til å oppsummere og skrive disse artiklene, det blir spennende.
Nettverksmessig har det vært flott. Jeg er blitt kjent med mye flotte folk her i Uppsala, både av studenter og stipendiater, men også av de vitenskaplig ansatte.
I dag testet jeg meg for første gang for Covid-19, det har ikke vært nødvendig før nå. I morgen blir det ny test på grensen til Norge.

Utsikten fra gangvegen nedenfor huset vi har leid kommer til å bli savnet.

Andre lærdommer: Skal du være i Sverige for noen periode er det veldig viktig å få seg et svensk personnummer og svensk bank (slik at du kan ta i bruk Swish). Med norsk lønn var det veldig vanskelig å få svensk bank, og det gjorde mange ting i Sverige upraktisk. Cash er kanskje king i Norge (eller i Tyskland), men ikke i Sverige.
Pandemien har gjort det litt vanskeligere sosialt å omgås med nye folk. Jeg har også savnet vitenskapelige seminarer, zoom/teams blir bare ikke det samme.

Comments are disabled for this post